Waardebepaling bij aankoop en verkoop

Een correcte waardering van het te verkopen goed is onontbeerlijk voor een goede onderhandeling. Indien u hier zelf niet helemaal int thuis bent, laat u dit best gebeuren door een onafhankelijk expert, die niet bij de transactie betrokken is. Op deze manier krijgt u de meest objectieve informatie.

Bij elke vastgoedtransactie is het steeds interessant om advies in te winnen bij een onafhankelijke partij, of u nu van plan bent om te kopen of te verkopen. Het geeft u de mogelijkheid om met zelfvertrouwen en kennis van zaken de onderhandeling aan te gaan. Een kleine investering in dergelijke informatie kan u gemakkelijk enkele duizenden euro's besparen.

De aankoop van een eigendom is voor de meeste mensen de zwaarste investering in hun leven! Een toekomstige eigenaar laat zich beter zo goed mogelijk vooraf informeren. Door een waardebepaling vòòr de aankoop kan men geld besparen. De expert kan de koper tevens op gebreken wijzen.

Bij de verkoop van een eigendom krijgt de verkoper dankzij een onafhankelijke schatting de realistische marktwaarde. Dit kan dan ook voor een betere verkoop zorgen. Uit onze ervaring blijkt dat een te hoog geprijsde eigendom (veel hoger dan de marktwaarde) potentiële kopers verliest.

Bij het plaatsbezoek wordt de huidige toestand bekeken, alle afmetingen en foto’s genomen, de plus en min- punten van het pand genoteerd! Nadien wordt de waarde berekend aan de hand van deze elementen, vergelijkingen worden gemaakt met gelijkaardige recent verkochte panden in de buurt.

Al deze elementen, samen met meer dan 20 jaar ervaring, zorgen ervoor dat wij u een kwaliteitsvol verslag met realistische waarde afleveren.

Wij voeren schattingen uit van woningen, appartementen, handelspanden, kantoren, bouwgronden, landbouw- gronden,.... voor zowel aankoop als verkoop van het onroerend goed.

Als schattings­ bureau zijn wij erkend door de meeste kredietinstellingen en bieden een ongeëvenaarde snelle en kwalitatieve service.

Prijzen (incl btw):

Bankschatting volgens tarief bank - € 230 à € 350
Privé schatting residentieel* € 450
Privé schatting handel* € 550
VLABEL schatting (nalatenschap)* € 595
VLABEL schatting handel* € 695

* voor bijzondere en grote panden wordt een prijs op offerte gemaakt

Op zoek naar de waarde van uw vastgoed?

Contacteer ons